Не можете да направите нова поръчка от Вашата държава. United States

КАК ДА НАПРАВИМ УНИКАТ


В големите вериги се предлагат разнообразни плоскости от необработено дърво. Могат да се използват за направата на различни изделия: поставки, етажерки, шкафове, маси и т.н.

Ще ви представим нашата идея как да ги направите по-атрактивни и нестандартни:

Изшкурете повърхността докато стане равномерно гладка. Ако тя е грапава, използвайте стоманена вълна 00: с нея лесно и бързо ще отнемете излишъка. Почистете с влажна кърпа, така че да премахнете изцяло отделения при шкуренето дървесен прах.

Ако е необходимо, полирайте допълнително със стоманена вълна 0000 докато повърхността стане мека и гладка на допир. Отново почистете с влажна кърпа, след което оставете повърхността да изсъхне напълно.
Оцветете плоскостта в избрания цвят. Оцветяването може да извършите с байц или оцветяваща вакса. Ако оцветявате с вакса, нанасяйте равномерно по дължината на жилите, като използвате тампон, парцал или четка.
Старайте се да нанасяте ваксата равномерно. Ако предпочитате да придадете старинен ефект, можете да „топнете” тук-таме с по-голямо количество от продукта, след което отново го разнесете равномерно. По този начин ще се получи зона с по-наситено оцветяване. Бъдете особено внимателни при нанасянето на първия слой върху необработената повърхност, защото след това трудно ще можете да направите корекция. Оставете повърхността добре да изсъхне. Полирайте с фина стоманена вълна 0000, като минавате по посока на жилите на дървото и почистете с меко парче плат. По този начин ще премахнете евентуалните излишъци от продукта. Оставете повърхността да изсъхне, след което полирайте с вълнен плат или мека четка. Ако желаете да постигнете по-наситен цвят, нанесете втори слой оцветяваща вакса, като повторите описаната по-горе процедура. След като повърхността е напълно суха (в зависимост от температурата може да отнеме от 2-3 часа до денонощие), запечатайте повърхността с
фиксатив. Нанесете достатъчно количество фиксатив с четка по посока на жилите на дървото. Тъй като продуктът бързо съхне, е важно да се работи бързо и равномерно, така че цялата повърхност да е покрита с еднакво количество от продукта. Изчакайте добре да изсъхне. Полирайте със стоманена вълна 0000: по този начин ще запушите порите на дървото и ще го предпазите от проникване на петна и вода. Уверете се, че повърхността е равномерно покрита и напълно гладка. Ако е необходимо, повторете процедурата. Накрая нанесете равномерно тънък слой полираща вакса. Оставете да въздейства и да се абсорбира от повърхността. Полирайте с меко парче вълнен или памучен плат.

Ето някои други предложения за приложение на оцветяваща вакса: 

Рамка от необработено дърво -  Рамка полирана с оцветяваща вакса. В този случай рамките са полирани само с оцветяваща вакса, без използването на фиксатив. След изсъхването повърхността придобива мека лъскавина.