Не можете да направите нова поръчка от Вашата държава. United States

Как да почистим наслоено замърсяване

върху мебели и предмети от дърво.

При продължителна употреба, независимо от редовното почистване на прах, върху дървените повърхности се формира филм от наслоено замърсяване. Такова натрупване се получава и при използване на различни почистващи препарати. Част от прахта се отстранява, но друга част прониква в порите на дървото заедно с използвания препарат. Особено неприятни и трудни за отстраняване са следите от допир и честа употреба от страна на много хора. Повърхността придобива износен и захабен вид с матов оттенък. За да се възвърне първоначалния блясък на повърхността и да се отстрани наслоеното замърсяване, трябва да се отстрани формирания с времето мръсен повърхностен слой.

Отлично средство за целта е препаратът ДЕЧЕРАНТЕ, специално  разработен за основно почистване на мебели и изделия от дърво. След третирането с препарата следите от стари политури и замърсяване са отстранени успешно, порите на дървото са почистени и “отпушени”.

За да се съхрани постигнатия резултат, е  добре почистената повърхност да бъде третирана с някое от различните средства за подхранване и консервация: с полираща вакса, плътна восъчна паста, чист пчелен восък или подходящо масло за дърво. По този начин ще се освежи текстурата на дървото, ще се възстанови еластичността му и ще бъде по-устойчиво във времето както и на вредните въздействия на околната среда: слънчеви лъчи, влага, замърсяване от допир или употреба.

Препоръчително е почистването и подхранването да се извършва периодично, в зависимост от степента на употреба и замърсяване на съответната повърхност.

Необходими продукти:

За почистване:

  • Дечеранте: отстранител на наслоено замърсяване и стари политури
  • Стоманена вълна 0000: фината стоманена вълна помага за бързото и лесно отстраняване на замърсяването, като улеснява почистването при трудно достъпни места

За финиш, по избор:

  • Масло за дърво: червено, жълто или реставриращо с нюансиращ цвят
  • Чист пчелен восък - паста: смес от висококачествени восъци
  • Плътна восъчна паста: самолъскаща, след изсъхване придава деликатна лъскавина и мекота на допир
  • Полираща вакса : подхранва, полира и защитава повърхността

 Ето и два примера за почистване с препарата ДЕЧЕРАНТЕ на различни видове дървени повърхности :