Не можете да направите нова поръчка от Вашата държава. United States

БАЙЦВАНЕ НА ДЪРВОТО

Цветът на дървото може лесно да се промени с ПОЛИВАЛЕНТЕН БАЙЦ GUBRA.

Продуктът е концентрат, предназначен за оцветяване на сурова или реставрирана дървесина. Байцът може да се разрежда с вода, спирт или разтворител, докато се постигне желаната тоналност. Всички цветове могат да се смесват помежду си, като по този начин могат да се постигат многобройни нюанси и цветове.

Байцът прониква в дълбочина и подчертава жилите на дървото и естествената му красота; подходящ е за третиране на всички изделия от дърво, на които трябва да се придаде определен цвят.

Как да байцвате:

Разредете продукта с вода или разтворител докато постигнете желания цвят.

  • Индикативен разтвор:  1 част байц разреден с 6 части вода или разтворител за дървесни цветове (череша, дъб, орех, махагон, орех антик, палисандър, др.). Съотношението може да бъде друго, в зависимост от наситеността на цвета, който желаете да постигнете. Добре е преди да пристъпите към байцването да направите проба, за да се уверите че сте постигнали желания цвят. С посочения индикативен разтвор ще получите максимално светъл нюанс от цвета на концентрата. За по-наситен цвят намалете пропорциите.
  • Преди да байцвате повърхността, изшкурете с фина шкурка (320/360), за да отстраните евентуални грапавини и почистете старателно повърхността
  • Нанесете байца с четка, с парцал или гъба по дължината на жилите на дървото
  • За да постигнете добро оцветяване, добре е да нанесете байца върху цялата повърхност с едно минаване; за да изравните оцветяването, нанесете и изтеглете байца веднага, преди да е изсъхнал
  • Препоръчително е нанасянето на 1 ръка; разбира се при желание може операцията да бъде изпълнена повече пъти докато постигнете желания цвят. Между отделните ръце изчаквайте, за да попие байца в дървесината.
  • Уверете се че байцът е изсъхнал напълно преди да пристъпите към следващите етапи на обработка.

Добре е да вземете предвид различните времена на съхнене в зависимост от вида на разредителя, който сте използвали: изчакайте 4 часа, ако сте разредили байца с разтворител или спирт, или 24 часа ако сте го разредили с вода.