Не можете да направите нова поръчка от Вашата държава. United States

Пак нещо от рафта - как да обновим стари столове

допълнение по темата

За да продължим темата за байцване на дървото, предлагаме пример за обновяването на комплект стари столове. Обръщаме внимание на топлия цвят, постигнат с байц цвят дъглас от нашата продуктова гама. Предлагаме на вниманието ви този продукт заради специфичните му качества: продуктът е поливалентен концентрат, който може да се разрежда с вода, спирт или разтворител до 6 пъти! С отличната си покривност придава напълно нов вид на старите мебели.

Но с това съвсем не сме приключили работа. За да се съхрани цветът, е необходимо да се извърши следващата обработка: запечатване на порите на дървото и фиксирането на цвета. Тази обработка е от особена важност. За целта след като байцът е изсъхнал напълно, върху повърхността се нанася ФИКСАТИВ. Фиксативът е грунд лак, чрез който се запушват порите на дървото. По този начин повърхността се запечатва и предпазва от външни въздействия. Фиксативът, който предлагаме, е на водна основа. Нанася се с четка равномерно по повърхността. След като изсъхне, се полира внимателно с фина шкурка или стоманена вълна 0000. След тази обработка повърхността трябва да е напълно гладка и да не се усещат грапавини или пъпчици от препарата. Добре е повърхността да се мине поне два пъти с грунда, за да се постигне максимално запечатване в следната последователност: грундавне, полиране, грундване, отново полиране. 

След приключването на тази обработка, вече може да се пристъпи към финиша. 

Финишът може да бъде с лак, особено препоръчително при обработка на плотове на маси или такива, който са с висока степен на употреба, за да бъде защитена повърхността в максимална степен.

Ако желаете да придадете на дървото специален на вид и допир финиш, вместо лак, след като приключите с грундирането, нанесете плътна восъчна паста, полираща вакса или чист пчелен восък.

Така ще постигнете наистина впечатляващ резултат: както на малката снимка, където единият от елементите е обработен наполовина: в едната част е обработен с плътна восъчна паста за мебели, докато другата част е обработена само с фиксатив. Но истинската красота на обработката е не само в деликатната лъскавина, но и в кадифената мекота на допир. Този начин на финиш е особено подходящ за антични и ценни мебели и изделия от дърво. 

И тук е мястото да препоръчаме да научите повече за нашите политури. Вижте още.